Vádat emeltek a szerencsi szatír ellen

Rendőrség

A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves férfi ellen szeméremsértés vétsége miatt, aki útbaigazítás kérés színlelésével gyanútlan nőket hívott az autójához, és számukra láthatóvá tette intim testrészét.

A vádirat szerint a vádlott 2021. március második felében a kora esti órákban személyautóval Bekecs belterületén közlekedett, amikor észrevett egy futóedzését végző nőt. Az autóval megállt mellette, és azt színlelve, hogy útbaigazítást akar kérni, egy utcanévről kérdezte.

A nő odament a gépkocsihoz, a felkapcsolt belső világítás mellett meglátta, hogy a vádlott nadrágja térdig le van tolva, és szándékosan láthatóvá tette intim testrészét. A nő ekkor felháborodva azt mondta a vádlottnak „Te egy perverz vagy, takarodj innen!”

A vádlott tovább haladt, átment Szerencsre, ahol két fiatalkorú lány esetében ugyanezt a módszert használta, útbaigazítást kért. A lányok az autóhoz léptek és a továbbra is felkapcsolt belső világítás mellett szembesültek a vádlott hiányos öltözetével, így azonnal ott hagyták.

A vádlott viszont újabb áldozatokat keresett Szerencs belterületén, egy futó nőt látott meg, mellé érve leparkolt egy járdaszigeten, és a vezető oldali ablakot lehúzta. A nő megállt, mert azt hitte, hogy egy ismerőse, de ő is ugyanazt tapasztalta, mint a korábbi sértettek, mivel a vádlott neki is a lemeztelenített nemi szervét mutogatta.

A nő rögtön elment a helyszínről, a vádlott is távozott, tovább hajtott és a vasútállomás környékén az autójával két nő mellett állt meg ismételten, most is útbaigazítást kért tőlük, ők pedig segítő szándékkal az autóhoz közel menve, szintén meglátták a mezítelen altestű vádlottat, és a helyzetet értelmezve azonnal elmentek.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott pártfogó felügyelet elrendelésével, valamint indítványozta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, illetőleg egyéb tevékenységtől végleges hatályú eltiltását, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné.

Kép: illusztráció.