Többször megütött egy férfit a borsodi kistelepülésen élő nő

Rendőrség

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves nő ellen garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt. Az elkövető egy borsodi kistelepülésen szóváltásba keveredett egy férfival, akit kétszer ököllel szájon ütött, majd – miután egy férfi közéjük állt – a bal szemén is megütötte.

A vádirat szerint a nő 2021. július végén a hajnali órákban, ittasan, egy borsodi kistelepülés pincesorán lévő büfénél sorban állt, és szóváltásba került egy férfival. Annyira indulatos volt, hogy a vita hevében kétszer ököllel szájon ütötte a férfit, mire annak egyik barátja közéjük állt, hogy megakadályozza a további bántalmazást. A nőt azonban ez sem tartotta vissza, először letépte a sértett nyakában viselt aranyláncot, majd a beavatkozó férfi válla fölött átnyúlva, ököllel megütötte a bal szemén.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásos vérző sérüléseket szenvedett el, és könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetővel szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott.

Kép: illusztráció.