Halmozta a jogsértéseket az arlói férfi

Rendőrség

árművezetés bódult állapotban vétség és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 26 éves arlói férfival szemben.

Az elkövetőt a rendőrök először 2021. május 31-én szűrték ki a forgalomból úgy, hogy a hatóság a járművezetéstől korábban már eltiltotta. A járőrök azt is megállapították, hogy a férfi autójára egy másik jármű rendszáma van felszerelve.

Az elkövető a második alkalommal bódult állapotban, és az eltiltás hatálya alatt közlekedett autójával, melyek során balestet is okozott, a járművére ismételten egy másik kocsi rendszáma volt feltéve.

Majd a következő esetben a férfi az eltiltás hatálya alatt egy önkényesen elvett autóval közlekedett Ózd térségében, melyek során ismét balesetet okozott. A rendőrök alkohoholtesztert alkalmaztak vele szemben, amely pozitív értéket mutatott.

A negyedik alkalommal az elkövető az eltiltás hatálya alatt közlekedett Ózdon a kocsijával, úgy hogy a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt is fogyasztott. A járőrök megint előállították a sofőrt vérvételre.

A bűnhalmozó férfi 2021. augusztus 23-án, Arlón egy lezáratlanul hagyott autóból egy mobiltelefont is eltulajdonított.

Az elkövetővel szemben – a járművezetés bódult állapotban vétségen túlmenően – járművetetés ittas állapotban, jármű önkényes elvétele, járművezetés az eltiltás hatálya alatt, kábítószer birtoklás, és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is indult eljárás. A nyomozók a férfit 2021. december 11-én őrizetbe vették, majd az Ózdi Járásbíróság le is tartóztatta őt.

Az Ózdi Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.