Síró nő szomorú nő

Egy katona várandós nőt akart megerőszakolni Miskolcon

Rendőrség

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt folytat nyomozást egy 35 éves férfi ellen. A férfi egy várandós nőt szexuálisan bántalmazott. 

A megalapozott gyanú szerint 2022. június 20-án, 17 órakor, Miskolcon, egy várandóságának 23. hetében járó nő munkahelyéről tartott hazafelé. Miután leszállt az autóbuszról, egy lépcső felé indult, de a férfi követte, Amikor a sértett a lépcsőn megállt, az elkövető mögé lépett, hátulról átölelte, lehúzta a földre és a nyakánál fogva fojtogatta azért, hogy ne tudjon segítséget hívni.

A nő az erőszak ellenére hangosan segítségért kiabált, amire a férfi a földön fekvő sértettet elkezdte a lépcső mellett található erdős részre húzni, közben pedig avart tömött a szájába. A sértett ekkor átmenetileg abbahagyta a kiabálást, ezt tapasztalva a férfi elengedte a fejét és a száját, arccal a sértett lábai irányába a mellkasára ült és miután az alsótestét lemeztelenítette, a nemi szervét fogdosta. A sértett folyamatosan ellenállt és közben sikerült felhívnia a segélyhívó központot. Az elkövető ettől megijedve abbahagyta cselekményét, elvette a sértett telefonját, valamint a táskáját – amelyeket később eldobott – és futva elmenekült.

A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya munkatársainak gyors és szakszerű intézkedései hamar eredményre vezettek, és a felderítést követően már másnap azonosították és elfogták a támadót. A rendőrség a férfi előállítása után a nyomozást áttette a nyomozó ügyészségre.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd ma gyanúsítottként hallgatta ki, és kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény gyanúját közölte vele.

Az elkövető az őrizet elrendelése és a gyanúsítás közlése ellen panasszal élt, tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyészség – tekintettel a cselekmény tárgyi súlyára, a kiszabható büntetés mértékére, valamint arra figyelemmel, hogy a terhelt jelenléte az eljárási cselekményeken biztosított legyen – indítványt tesz a büntetlen előéletű gyanúsított letartóztatására.

Kép: illusztráció.