Ököl, verekedés

Brutálisan megverték a hazafelé sétáló házaspárt egy borsodi kistelepülésen

Rendőrség

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves és egy 23 éves férfi ellen súlyos testi sértés bűntette miatt. A férfiak egy borsodi kistelepülésen az esti órákban rátámadtak egy hazafelé sétáló házaspárra. Először a nőt bántalmazták, majd a feleségén segíteni igyekvő férfit olyan durván ütlegelték és rugdosták, hogy 8 napon túli gyógytartamú bordatöréses sérüléseket okoztak neki.

A vádirat szerint a vádlottak 2022. február hónap közepén, az esti órákban, egy borsodi kistelepülésen a nyílt utcán rátámadtak egy hazafelé sétáló házaspárra. Először a nőt mindketten testszerte többször megütötték, és egyikük mellbe rúgta, amitől földre esett. A férje igyekezett felállítani, ekkor viszont őt kezdték el ütlegelni, és rugdosni, az egyik vádlott a fején is megrúgta.

A férfi többször földre került, de újból felállt, erre az egyik vádlott mindkét kezét lefogta, míg a másik háromszor mellkason rúgta. Egy helyszínen tartózkodó járókelő rájuk kiabált azzal, hogy már értesítette a rendőrséget. A támadók még ekkor sem hagytak fel a bántalmazással, hanem még egy-egy alkalommal megütötték a nőt és férjét, ezután szaladtak el a helyszínről.

A bántalmazás következtében a férj 8 napon túl gyógyuló bordatöréses sérüléseket szenvedett el, míg feleségének a fej, a mellkas és a szegycsont zúzódásai 8 napon belüli gyógytartamúak, azonban magánindítványt nem terjesztett elő.

Az ügyészség a 25 éves büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést, míg a 23 éves büntetett előéletű és más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő társával szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

Kép: illusztráció.