13 ittast sofőrt fogtak el Borsodban a rendőrök

Rendőrség

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 13 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 46. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

A rendőrök az őszi hónapokban kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, illetve bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után.

A megye útjain 2022. november 14-e és november 20-a között 77 közúti közlekedési baleset történt. A járőrök az adott időszakban 13 ittas állapotban a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan, vagy bódultan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik.