Bíróság, kalapács

Hárman rabolták ki a sértettet Miskolcon

Rendőrség

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt két fiatalkorú fiú és egy férfi ellen csoportosan elkövetett rablás bűntette és garázdaság vétsége miatt. Az elkövetők 2022. május elején, hajnalban, Miskolc belvárosában egy férfitől cigarettát kérték, aki nem adott, ezért egyikük mellkason rúgta, majd földre kerülve is tovább bántalmazta. Később a sértett és a vádlottak ismét összetalálkoztak, amikor a vádlottak az órája és az ékszerei átadását követelték, mindhárman ütlegelték, 60.000 forint készpénzt vettek el tőle.

 A vádirat szerint a vádlottak 2022. május elején, a hajnali órákban Miskolc belvárosában sétáltak. A társaságukban lévő férfi bement egy dohánytermékeket árusító boltba, majd amikor kijött a vádlottak arra kérték, hogy a cigarettából adjon nekik is. A férfi erre nem volt hajlandó, így az egyik fiatalkorú mellkason rúgta, amikor pedig a földre került, még kétszer fejbe akarta rúgni, de a sértett kézzel hárította a támadást. A vádlott tovább akarta bántalmazni, azonban a cselekménynek a bolt biztonsági őre vetett véget, aki távozásra szólította fel őket.

Valamennyien elmentek, de mintegy 20 perc elteltével Miskolc egy másik részén találkoztak. A felnőtt odalépett hozzá, nagy erővel megütötte. A földre került sértettől mindhárom vádlott követelte az órája és az ékszerei átadását, ezután pedig homlokán, arcán, mellkasán többször megütötték, megrúgták. A sértett összekuporodva, hassal a földön fekve, kezeit feje előtt tartva próbált védekezni. Eközben a vádlottak átkutatták a nadrág zsebeit, 60.000 forintot és a mobiltelefonját elvették. El akarták venni a közel 300.000 forint értékű ezüst karláncát és a karóráját is, azonban egy elhaladó gépjármű megzavarta őket, ezért elfutottak a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzott sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottak közül a fiatalkorúakkal szemben javítóintézeti nevelést, a felnőttkorú vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.