Vádat emeltek egy férfi ellen, aki késsel ölt meg egy nőt egy borsodi kistelepülésen

Rendőrség

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 42 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt. Az elkövető összetalálkozott külön élő élettársával, követte, trágár módon szidta, majd a nőt kezeivel átkarolva magához húzta és a nyakát megvágta.

A vádirat szerint a vádlott 2022. február második felében, délután, egy borsodi kistelepülésen, az utcán tartózkodott, amikor gyalogosan elhaladt mellette a tőle külön élő élettársa. A nő a lakása felé tartott, a férfi követni kezdte, amely közben trágár kifejezéseket kiabálva, folyamatosan szidalmazta. A sértett ezt megelégelve, megállt, odalépett a vádlotthoz és azt kérdezte tőle, hogy miért nem áll már le, meg akarja ölni? Egyidejűleg ellökte magától a férfit, aki ennek hatására hátralépett. A vádlott viszont ezután a ruházatából elővett egy kést, közölte a sértettel, hogy megöli, hozzálépett, kezeivel átfogva, közvetlenül magához húzta, és a késsel a nyakának hátsó felületét megvágta.

A nő igyekezett kiszabadulni a fogságból, amely sikerült, így elmenekült a helyszínről. A cselekmény során 8 napon belüli gyógytartamú sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését töltő – többszörös visszaesőnek minősülő – vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.