Otthonában támadtak rá Debreczeni Ferencre, az Omega dobosára

Bulvár

Bűnőzők támadtak rá a saját otthonában Cikire, pénzt követelve fenyegették meg őt.

Az Omega dobosa a Blikknek mesélte el az elképesztő történetet. Debreczeni Ferenc mindig azt hitte, a II. került frekventált része, ahol él, biztonságos környék, de most kiderült, nem így van. A környékükön épp építkezések zajlanak, de soha nem hitte volna, hogy ebből valamilyen baja származhat, nem is lepődött meg nagyon, amikor öt munkásruhát és védősisakot viselő férfi csöngetett be hozzzá.

Nem értettem mit akarnak, de ők mondták a magukét, hogy „főnök, mi majd segítünk, mi majd kijavítjuk a hibákat, mi majd mindent megoldunk”. Néztem rájuk döbbenten, hogy nálam minden oké, itt nincs mit javítani. De ők már jöttek is be a ház hátsó részénél, mint valami felmentő sereg, feltartóztathatatlanul. S hopp, már a tetőn is voltak és kiabáltak le, hogy lám, lyukas az ereszcsatorna, ezt cserélni kell!

– kezdte a megdöbbentő történetet Ciki. Később kiderült, a lyukat az említett férfiak csinálták valamilyen szerszámmal, majd azt mondták a zenésznek, „főnök, jövünk vissza, megoldjuk!” Ekkor Debreczeni Ferenc adott nekik húszezer forintot, hogy nem kell visszajönni, de két nap múlva újra a háztetőn voltak, levágták a lyukas ereszcsatorna-darabot, mintegy bizonyítékként, és a magukkal hozott bádoggal pótolták.

Kétségbeesve szaladtam be a házba a telefonomért. Egyedül voltam otthon. Nem találtam a készüléket, de az öt fickó addigra már ott volt, bent a házban, s azt mondták nekem: fizessek négyszáznegyvenezer forintot, mert ez jár nekik. Döbbenten néztem rájuk: hülyének néztek? De akkor már a falhoz nyomtak és mondták, hogy eltörik kezem-lábam, ha nem fizetek. Halálfélelmem volt

– folytatta a dobos, aki ezután alkudozni kezdett, végül a támadói beérték nyolcvanezer forinttal és távoztak. Debreczeni el sem hiszi, hogy ez történt vele a saját otthonában, a feljelentést a rendőrségen megtette.

Fotó: Facebook/omegaoratorium.music