Pénteken kezdődik a Kerekdomb Fesztivál

Kultúra

Több mint száz kulturális és gasztronómiai programmal várják a látogatókat a hetedik Kerekdomb Fesztiválon szeptember 16-tól 18-ig Tállyán.

 

A háromnapos fesztivál programjai között filmvetítések, színházi előadások, könnyű- és komolyzenei koncertek, valamint borkóstolók is szerepelnek.

A Kerekdomb Fesztiválon fellép a Margaret Island, a Blahalouisiana, a Honeybeast és a Budapest Bár, Caramel akusztikus koncerttel készül, de színpadra lép még mások mellett Apey, Palya Bea és zenekara, a Sorbonne Sexual, a Hét Hat Club, Saya Noé, a Kertekalatt, a Platon Karataev duo, a The Anahit akusztik duó és a Szilárd Piano Projekt.

A színházban az Art-Színtér és a Művészetek Völgye közös darabját, a Mr. és Mrs-t mutatják be, valamint Edward Albee Három magas nő című előadását láthatja a közönség. Pokorny Lia LIAison című zenés stand-up estjével érkezik Tállyára, Beck Zoli és Vecsei H. Miklós Kártyajáték című irodalmi műsorával, Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska pedig Pilinszky és én című előadásával.

A tállyai evangélikus templomban komolyzenei koncertek lesznek, hallhatja a közönség a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjét és Berecz Mihály zongoraművész, a Cziffra Fesztivál Tehetség-díjasa szólóestjét, valamint Rohmann Ditta gordonkaművész és Szirtes Edina Mókus kamaraformációját.

A látogatók a helyi borokat és borászatokat is megismerhetik, sok pincészet külön programmal, dűlőtúrával, kóstolóval készül a fesztiválra.

A fesztivál teljes programkínálata a www.kerekdombfeszt.hu oldalon olvasható.

(MTI)

Kép: Kerekdomb Fesztivál Facebook-oldala.