Szabó Kimmel Tamás

Felkerült a NAV „szégyenlistájára” Szabó Kimmel Tamás

Bulvár

A színésznek tetemes, több mint tízmillió forintos köztartozása van, ezzel felkerült a NAV adóslistájára is.

A Made in Hungaria című film és a TV2-es Mintaapák című sorozat színésze 2022. december 31-ig tízmillió forintot meghaladó adótartozást halmozott fel egyéni vállalkozóként, mely tevékenységét a nyilvános céginformáció szerint jelenleg szünetelteti. A Blikk szerint minden bizonnyal az adótartozásának tudható be, hogy a cégtár átlag feletti kockázatúként értékeli a vállalkozását. A lapnak sikerült elérnie Szabó Kimmel Tamást, aki nem kívánt nyilatkozni 10 millió forintot meghaladó tartozásának ügyében, azt sem tudni, pontosan mennyi tartozása van az adóhivatal felé.

Amióta távozott a Mintaapákból, ritkán lehet látni a színészt, egyedül csak Pintér Béla és Társulata, Marshal Fifty-Six című előadásában szerepel. Tartozása hírére sanszos, hogy nem is fogják sokan foglalkoztatni a jövőben sem. Legalábbis egy független jogi szakértő szerint sok jóra nem számíthat ezután.

Dr. Tran Dániel szerint ha valaki felkerül erre a listára, arra számíthat, hogy innentől kezdve széles körben hozzáférhető lesz a tény, hogy köztartozása van. Ez pedig rontja a hitelminősítését, akadályba ütközhet hitelfelvételnél vagy állami pályázatoknál is, de bizonyos üzleti vagy köztisztviselési indulás esetén is kizáró ok a köztartozás.

Egyébként nem Szabó Kimmel az első ismert név a NAV “szégyenlistáján”, korábban felkerült már rá Lang Györgyi, Gáspár Győző, az elhunyt Berki Krisztián, Bíró Ica és Kozso is.