Sziget látogatók

Fiatal, kormányközeli milliárdos vergődött a Szigeten – a rendőrök eltörték a karját, a férfi rokoni kapcsolataival fenyegetőzött

Bulvár

Egy befolyásos, kormányközeli rokonsággal rendelkező, milliárdos vállalkozó feszült össze a Sziget Fesztivál biztonsági embereivel, majd a rendőrökkel is – értesült a Blikk.

Frissítés!

A Blikk információi szerint a múlt vasárnap hajnalban a Sziget fesztivál bejáratánál a rendőröknek ellenszegülő vállalkozó nem volt más, mint a Club Tihany Üdülőközpont Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatója, Szetlik Gergő. A fiatal milliárdos befolyásos rokonsággal rendelkezik, a nagybátyja ugyanis Habony Árpád, a miniszterelnök tanácsadója. 

Szetlik Gergő
Szetlik Gergő. Fotó: clubtihany.hu

A fiatal vállalkozót a botrányos viselkedése miatt dobták ki a Szigetről a biztonsági őrök, a rendőrök pedig azért léptek fel, hogy biztosítsák a kitiltás jogszerűségét – tudta meg a lap.

Szemtanúk szerint a férfi erősen ittas volt, kötekedett, sokak szórakozását zavarhatta a viselkedése. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi vasárnapra virradó éjjel fél egy után maga ment oda a rendőrökhöz. Feljelentést akart tenni a biztonsági őrök ellen, mert azok szerinte indokolatlanul távolították el a rendezvényről.

Innen akár vége is lehetett volna a műsornak, ha a srác belátja, hogy aznap valóban kicsit túltolta, a piát is meg a botrányos, kötekedő, nőket zaklató viselkedését is

– mondta egy, a neve elhallgatását kérő szemtanú a Blikknek. Ám a férfi még ezután is kötekedni kezdett. A rendőrök közölték vele, hogy panaszt a biztonsági cég vezetőjénél, míg feljelentést az óbudai kapitányságon tehet.

A férfi ezt sérelmezte, és azt mondta, feljelenti a rendőröket is.

Mivel ilyen esetben a rendőröket írásos jelentési kötelezettség terheli, megkérték a férfit, hogy igazolja magát, amit ő többszöri felszólítás ellenére megtagadott. A rendőrök ezért közölték vele, hogy előállítják.

A férfi a jogszerű intézkedéssel szemben ellenszegült, ezért a rendőrök a felszólításokat követően testi kényszert alkalmaztak, megbilincselték, előállították és igazolás megtagadása miatt szabálysértési feljelentést tettek ellene

– közölte a rendőrség.

A férfivel szemben alkoholszondát is alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Mivel karfájdalomra panaszkodott, mentőt hívtak hozzá, akik további vizsgálat céljából kórházba vitték. Az esettel kapcsolatos parancsnoki kivizsgálás az intézkedést jogszerűnek, szakszerűnek és arányosnak minősítette. A BRFK értesítette az ügyészséget is – közölték.

A lap megkereste az ügyben érintett vállalkozót is, de eddig nem válaszolt. Azt is írják, hogy az intézkedésben részt vevő járőrök attól tartanak, hogy a valós politikai kapcsolatokkal és befolyással rendelkező vállalkozó minden követ megmozgat majd, hogy ártson nekik.