Középpontban a területfejlesztés

Egyetem

A Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék 25. évfordulója és az alapító, Süli-Zakar István professzor 70. születésnapja alkalmából tartottak konferenciát.

– Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék a Természettudományi és Technológiai Kar egyik legjobban fejlődő és fejleszthető tanszéke. A kar életében meghatározó szerepet játszanak az olyan emblematikus tanárok, mint Süli-Zakar István professzor, aki eddig 34 doktorandusz munkáját segítette pályafutása során – hangsúlyozta Pintér Ákos dékán „A társadalomföldrajz a terület- és településfejlesztés szolgálatában” című konferencia megnyitóján csütörtökön a Debreceni Egyetemen.

Kozma Gábor, a Földtudományi Intézet igazgatója, a Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék vezetője köszöntőjében kiemelte: a konferencia fontos célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a területfejlesztésben dolgozó szakembereket, a politikusokat, valamint a tudományág kutatóit.

A konferencián többek között szó volt még az Alföld fejlesztési dilemmáiról, a társadalomföldrajz szerepéről a kreatív városok fejlesztésében, a Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék elmúlt 25 évéről, valamint a Smart City koncepciójáról és megvalósítási lehetőségeiről is.