Vár a Kossuth!

Egyetem

A leendő elsősök szüleinek tart beiskolázási tájékoztatókat a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája.

Az intézmény Kossuth utcai feladatellátási helyén („Kiskossuth”) december 7-én, hétfőn 17 órára, a Hajó utcán („Arany”) pedig december 8-án, kedden 17 órára várják az érdeklődőket. A tájékoztatón a szülők megismerkedhetnek a leendő tanítókkal, és részletes információkat kaphatnak az iskola programjáról.

A hagyományokhoz híven mindkét feladatellátási helyen három első osztály indul 2016 szeptemberében.

A Kossuth utcán tanuló gyerekek második osztálytól tanulnak idegen nyelvet (angolt vagy németet), ötödik osztálytól pedig lehetőségük van az érdeklődési körüknek és képességeiknek megfelelően különböző tagozatok (matematika, informatika, humán, idegen nyelv) közül választani.

A Hajó utcán a humán és a matematika orientációjú osztályokban harmadik évtől tanulhatnak angolul a diákok, míg a nyelvtagozatos tanulók már első osztálytól ismerkedhetnek a német nyelvvel, melyhez később választhatják az angolt. Tanórán kívüli tevékenységekből is gazdag az intézményi kínálat, számos sportolási lehetőség és több tucat szakkör között válogathatnak a gyerekek.

Az intézmény általános iskolai osztályai sok éve nagy népszerűségnek örvendenek többek közt a magas színvonalú nevelő-oktató munka és az ezt segítő kedvező feltételrendszer miatt, melyek a gyakorlóiskolai státusznak, illetve az intézményt fenntartó Debreceni Egyetem támogatásának is köszönhetők.

A 2016/2017-es tanévre történő jelentkezés 2015. december 7-től lehetséges. További részletek az intézmény honlapján.

A beiskolázási tájékoztatóra szeretettel várnak minden érdeklődőt.