SZKT, tramtrain, Volánbusz

Üzemszerűen megy a tramtrain, a párhuzamosságok miatt kiigazítja menetrendjét a Volánbusz

Gazdaság Helyi hírek

A Szeged és Hódmezővásárhely közötti járati kínálat kis mértékben csökken, azzal, hogy a két település között azonos vagy közel azonos időpontban meghirdetett egyes párhuzamos járatok a továbbiakban nem közlekednek. Utazásukhoz ajánljuk a TraimTrain igénybevételét is Szeged és Hódmezővásárhely között – írta közleményében a Volánbusz.

A vasútvillamos normál menetrendi, fizetős indítása nem volt zökkenőmentes, erről itt írtunk. Augusztus 20-ától, szombattól Békés és Csongrád-Csanád megyét érintően az alábbi menetrendi változások lépnek életbe:

5004 Szeged – Hódmezővásárhely – Mindszent – Szentes – Csongrád
5005 Szeged, vasútállomás – Hódmezővásárhely, vasútállomás
5007 Szeged – Hódmezővásárhely – Mindszent – Szentes – Szarvas
5010 Szeged – Hódmezővásárhely – Szentes – Csongrád

A járatok menetrendjében további kis mértékű indulási idő és megállóhelyi változások is előfordulnak a két városon túl eső szakaszokon is.

5008 Szeged – Hódmezővásárhely – Békéssámson – Tótkomlós – Békéscsaba
5165 Hódmezővásárhely – Erzsébet – Békéssámson – Tótkomlós

A tanév tartama alatt 13:30-kor, valamint az iskolai előadási napokon 14:00-kor Hódmezővásárhelyről Békéssámsonra közlekedő járatok 5 perccel korábban, 13:25-kor, valamint 13:55-kor indulnak. Egyes járatok a továbbiakban csak Békéssámson és Hódmezővásárhely között járnak.

– A Szeged és Hódmezővásárhely közötti utazásra ajánljuk a megegyező, vagy közel azonos időben induló járatainkat, valamint a TramTrain igénybevételét Szeged és Hódmezővásárhely között – írja a Volánbusz.