2-es villamos és Tramtrain

Így változik az Szegedi Közlekedési Társaság őszi menetrendje

Gazdaság Helyi hírek

A szegedi városüzemeltetési bizottság áldását adta a szeptembertől érvényes menetrendre, a változások valamennyi “viszonylatot” érintik.

A 2022–2023-as tanév alatt, azaz szeptember 1-jétől 2023. június 15-éig így közlekednek majd az SZKT villamosai, trolibuszai – a tanítási szünetekben lehetnek majd további, a szünet idejére érvényes változások, de az alapmenetrend ez lesz – írta a város önkormányzati portálja, a szeged.hu.

2-es villamos

Munkanapokon a 2-es villamosok tíz percenként járnak, az indulási időket összehangolják a vasútvillamosok menetrendjével.

3/3F-s villamos

Munkanapokon a 3/3F-s villamosok negyedóránként indulnak. Itt az is fontos változás, hogy a vonalon közlekedő Pesa villamos nem 18 óráig, hanem 21 óráig ingázik Tarján és a Vadaspark között. A hétvégi közlekedési rend változatlan marad.

4-es villamos

Szintén negyedóránként indulnak, a hétvégi menetrendjük a 4-es Tatráinak is változatlan. Ez azt jelenti, hogy a 3-4-es közös szakaszán 7,5 perces követéssel járnak a villamosok szeptember 1-jétől.

5-ös troli

Munkanapokon a reggel és a délutáni csúcsban 8–12 percenként, a többi időszakban 20 percenként közlekednek, összehangolva a 6-os troli járataival. Hétvégén egész nap 20 percenként indulnak ezután az 5-ös trolik.

6-os troli

Minden nap húsz percenként indulnak, összehangolva az 5-ös vonalon közlekedő járatokkal.

8-as troli

Munkanapokon a csúcsidőben hatperces lesz a követésük, összehangolva a 10-es trolikkal, csúcsidőn kívül és hétvégén nem lesz változás a korábbi tanév alatti menetrendekhez képest.

9-es troli

Munkanapokon a reggeli csúcsban 12, a délutániban 15 percenként indulnak a 9-es trolik, egyébként 20 percenként indulnak a végállomásokról. A Mars tér és a Csillag tér között a 9-es trolik menetrendjét összehangolják a 19-es trolik menetrendjével.

10-es troli

Munkaidőben a reggeli csúcsban közlekednek hatpercenként, összehangolva a 8-as trolikkal. A menetrend a többi időszakban és a hétvégén változatlan.

19-es troli

Munkanapokon a reggeli csúcsban 12, a délutániban 15 percenként indulnak a 19-esek is, egyébként 20 percenként indulnak a végállomásokról. A Mars tér és a Csillag tér között a 19-es trolik menetrendjét összehangolják a 9-es trolik menetrendjével.

A közszolgáltatási szerződésben előírtaknak megfelelően az alacsonypadlós járatok legalább óránkénti közlekedése megvalósul.

Nyitóképen a 2-es és a vasútvillamos. Fotó: Frank Yvette