Szeged-Csanád GA

Haruna góljával nyert a Szeged-Csanád GA a Kozármisleny ellen

Helyi hírek Ország Sport

Hét nap alatt harmadszor lépett pályára a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a Kozármisleny ellen azonban így is elvárható volt a győzelem – már a dobogón van a tabellán a csapat.

Az ünnepélyes kezdőrúgást Dávid Szaniszla végezte el, azok közül az önmagukat nem dicsérő, rendíthetetlen tisztességű ’56-os hősök közül való, akik üldöztetést, börtönt, anyagi és erkölcsi kisemmizést vállaltak Magyarország függetlenségéért. 1954-óta hétről hétre a lelátóról szurkol a szegedi labdarúgóknak. 1962-től 25 évig volt a szegedi serdülő- és ificsapat intézője. Manapság 92 évesen is minden hazai mérkőzésen ott ül a lelátón.

Álmosan kezdte a Szeged a találkozót, komolyabb helyzet nélkül telt el a meccs eleje. Az iramra nem lehetett panasz, de mindkét oldalon sok hiba volt a játékban – akadtak helyzetek, de gól nem született. A lefújás előtti pillanatokban Kundrák remekül iramodott meg, majd Gajdoshoz játszott, akit a tizenhatoson belül finoman szólva is furcsa körülmények között választottak el a labdától, a játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot.

Jó ritmusban kezdte a második félidőt a Szeged, ami gyorsan gólt is eredményezett. Az 52. percben Papp Áron nagyszerűen iramodott meg a jobb szélen, mesterien centerezett, Harunának az üres kapuba kellett bepasszolnia a labdát. 1-0

A gól után nem sokkal Füredi ütközte le Harunát a pálya közepén, a gólszerző a földön maradt, a játékostársak azonnal segítséget hívtak. Bár talpra tudták állítani, de láthatóan benne maradt az esés és hordágyon hagyta el a pályát.

A hátralévő időben lett volna lehetőség bebiztosítani a győzelmet, ahogy a vendégek is szépíthettek volna, de gól már nem született. Inkább a küzdelem, mintsem a szép játék dominált. A győzelem így is megérdemelt volt és ezzel a sikerrel már a 3. helyen van a Szeged a tabellán.

Folytatás hétfőhöz egy hétre Pécsen, este 8 órától. Azt a rangadót az M4 Sport élőben közvetíti.

SZEGED-CSANÁD GA–HR-RENT KOZÁRMISLENY 1–0 (0–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 500 néző. Vezette: Radványi Ádám (Csatári, Ring).

SZEGED: Takács – Szilágyi, Tóth B., Temesvári, Könczey (Kővári, 53.) – Farkas A., Szakály (Szatmári, a szünetben) – Kundrák (Simon Á., 85.), Gajdos, Rédling (Papp Á., a szünetben), – Haruna (Daru, 62.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

KOZÁRMISLENY: Lékai – Beke, Füredi, Horváth D., Turi (Berdó, 71.) – Kosznovszky, Kirchner (Szabó D., 68.), Tölgyesi, Vajda (Nagy E., 57.) – Vogyicska (Guth, 57.), Kulcsár (Tóth Z., 68.). Vezetőedző: Szekeres Zoltán.
Gólszerző: Haruna (51.).

Alekszandar Sztevanovics: – Először is gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Egy nagyon nehéz meccs volt számunkra, pszichológiai eredetű problémáink voltak ma. Azt kell mondjam, szerencsések voltunk a mai napon, ez a győzelem egy ajándék számunkra, de nem a mai meccsnek szól, hanem az egész szezonban nyújtott teljesítménynek.

Fotók: Szeged-Csanád GA