Több mint 154 millió forintból fejlesztette járóbeteg-szakellátását a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház

Helyi hírek

A Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház 154,44 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós forrásból fejlesztette járóbeteg-szakellátást – közölte az MTI-vel pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház sajtószóvivője.

A tájékoztatás szerint a projekt célja a hátrányos helyzetű térségben lévő kórházhoz rendelt járóbeteg-szakellátó intézmény infrastrukturális körülményeinek és műszerezettségének javítása volt az akadálymentesítési szempontok érvényesítésével, egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása mellett.

A projektben 57,5 millió forintból újult meg a kórház szakellátó központja, a fejlesztésnek köszönhetően pedig két kiemelt kezelőt alakítottak ki – a szükséges kiszolgáló infrastruktúrával együtt -, emellett megtörtént a közös használatú helyiségek belső felújítása is – közölték.

Mint írták, a beruházás részeként 30 új orvostechnikai eszközt szereztek be, köztük 3 modern ultrahangkészülékkel, valamint fizikoterápiás, ultrahang- és lökéshullám-terápiás eszközökkel.

A szemészeti járóbeteg-ellátás dioptriamérő, szemtükör-, látótérvizsgáló és szaruhártyamérő műszerekkel bővült, az urológiai betegvizsgálathoz pedig új endoszkópos műszer áll rendelkezésre.

A bőrgyógyászati szakrendelés “műszerparkja” is korszerűbb lett, ott többek között mikroszkóp, dermatoszkóp, koagulátor, valamint fényterápiás és Cryo-terápiás készülékek segítik a gyógyítást – közölték.

A beruházás a Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése Sátoraljaújhelyen című projektben, a Széchenyi 2020 program részeként valósult meg.

(MTI)