Tiba István fideszes országgyűlési képviselő

Tiba István: ne legyen akkumulátorgyár Hajdúnánáson!

Helyi hírek

Gazdasági évindítót tartottak Hajdúnánáson, ahol a városvezetés tájékoztatta a hely vállalkozókat, gazdasági szereplőket az Ipari Park hasznosítása szempontjából eddig elért eredményekről is. Szólláth Tibor polgármester elmondta, hogy idén elkezdődhet a Görbeházi út és a Polgári út szilárd útburkolattal való összekötése, amely a gazdáknak jelent majd nagy segítséget.

Elhangzott továbbá, hogy az állami MotoGP-beruházás jelenleg felfüggesztés alatt áll, és amennyiben nem versenypálya épül, a terület akkor is a helyiek érdekeit szolgálja majd.

A haon.hu tudósítása szerint ezzel kapcsolatban a nemrég díszpolgárrá avatott Tiba István fideszes országgyűlési képviselő megjegyezte:

“Amennyiben nem versenypálya épül, a területnek akkor is a nánásiak érdekét kell szolgálnia. Hangsúlyozta, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel történt legutóbbi egyeztetésen kifejezetten kérte, hogy akkumulátorgyár, illetve olyan beruházás, amely a lakosság egészségére veszélyt jelenthet, ne legyen.”

A megyei önkormányzat arról számolt még be, hogy az eseményen Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke is köszöntötte a megjelenteket, aki beszédében hangsúlyozta, hogy Hajdúnánás jól élt a pályázati lehetőségekkel. Az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjában mintegy 5 és fél milliárd forint támogatás nyert a város, a következő időszakban pedig a TOP Plusz által eddig csaknem 2 és fél milliárd forint forrásigényre adott be kérelmet a település, és további 600 millió forint forrás érkezhet a körgyűrű-fejlesztésre.

Hadházy Tiba Istvánról: így teszi tönkre egy fideszes képviselő saját városát, mert annak független polgármestere van