Több mint ötven koncert a miskolci Kocsonyafesztiválon

Helyi hírek

Több mint ötven koncerttel, vásári forgataggal, kulturális programokkal várja az érdeklődőket péntektől vasárnapig a miskolci Kocsonyafesztivál.

Az ingyenesen látogatható esemény honlapja szerint a rendezvény péntek délután fél háromkor kezdődik a Szent István téri színpadon. A kocsonyafesztiválon többek között koncertet ad a Kowalsky meg a Vega, a Wellhello, a P.Mobil, Bereczki Zoltán, Szikora Róbert és az R-GO, Sub Bass Monster és Manuel is. A fesztivál fő fellépője a svájci lemezlovas, Dj Antoine lesz.

A rendezvény legtöbb műsorának három helyszín ad majd otthont: a Szent István téri, a Villanyrendőr és az Erzsébet téren található Miskolc színpad, de lesznek programok a Művészetek Házában (MÜHA), a Miskolci Nemzeti színházban, a Szinva Teraszon és a Miskolci Galériában is.

A koncertek mellett a fesztivál humoristák előadásainak, népi játszóházaknak, cirkuszi produkcióknak és gyermekprogramoknak is helyszínt biztosít.

A Rivaldafényben Miskolc címmel a színházban többek között darabokkal, koncertekkel, színházi díszletek kiállításával is várják a látogatókat, akik a Szinva Teraszon egyebek mellett művésztanyán, jégszobrászati műsoron vagy tűzzsonglőrök előadásán vehetnek részt – olvasható az esemény weboldalán.

A Miskolci Galéria a Kreatív Miskolc nevezetű programnak ad majd otthont, ahol szakmai tárlatvezetést és képzőművészeti foglalkozásokat is kínálnak a szervezők, a Sokszínű Miskolc programelemnek helyt adó MÜHA-ban pedig csapatkvízen vagy békacombevő versenyen is részt vehetnek az érdeklődők.

(MTI)