Balfácánt vacsorára

Papp László a Debreceni Egyetem elsőéveseinek: “Debrecen hatalmas változás előtt áll, szükség van a magasan képzett szakemberekre”

Kultúra

A vidámság és a derű országos seregszemléjén, a VIDOR Fesztiválon vendégeskedik a Balfácánt vacsorára, a Csokonai Nemzeti Színház vígjátéka szeptember 2-án. A nyíregyházi, hagyományosan kilenc napig tartó összművészeti fesztivál az ország egyik legrangosabb és leglátogatottabb eseménysorozata, amely több mint százezer látogatót vonz évente. A „balfácánok bajnokát” játszó Mercs János a fesztivál hangulatához illő választ adott arra kérdésre, miért várja a vendégszereplést: „Azért jó a Vidorra menni, mert közel van, és mert még sosem voltam, csak nézőként. Ja, és még azért, mert ha szerencsém van, még Mucsi Zoltánt is láthatom, akivel többször játszhattam együtt és nagyon kedvelem. Kell ennél több?”

A debreceni társulat szeptember 2-án (szombaton) 19 órától látható a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán. Az előadásra már valamennyi jegy elkelt.

A fesztiválon irodalmi beszélgetések, kül-és beltéri színházi előadások, dumaszínház, képzőművészeti kiállítások, mutatványosok mellett az itthoni könnyűzene legnépszerűbb előadóit is láthatják a helyi és az ide érkező vendégek. A VIDOR Fesztivál idén sem szűkölködik majd érdekességekben, népszerű produkciókban, jelentős pillanatokban. Ismert színészek és rendezők érkeznek Nyíregyházára: többek között Bodrogi Gyula, Hernádi Judit, Kern András, Thuróczy Szabolcs, Mucsi Zoltán, Nagy Sándor és Molnár Piroska is a színpadra lép.

A Fesztivál szervezésével megbízott Móricz Zsigmond Színház vezetése évről-évre törekszik az összművészeti rendezvény megújítására, újdonságok bevezetésére.

Fotó: Máthé András