Sokba kerül Sebestyén Balázs a Rádió 1-nek

Ország

Az elmúlt 12 évben több mint 12 millió forintnyi bírságot szabott már ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Sebestyén Balázs reggeli rádiós műsorai miatt.

Bár több mint 60 alkalommal indítottak már eljárást a Sebestyén Balázs által vezetett reggeli rádióműsorok miatt, úgy tűnik, a Balázst foglalkoztató rádiók a milliós büntetések ellenére is jól járnak.

“A főnökeink hagynak bennünket dolgozni. Tudják, hogy egy reggeli műsorhoz hozzátartozik a szókimondás. Mi pedig szókimondóak vagyunk, ettől van komoly hallgatottságunk. Próbálunk azért vigyázni, de néha megbüntetnek minket. Közben gazdaságilag viszont olyan erős a műsor és annyi reklámbevételünk van, hogy azt gondolom, ezt be kell vállalni” – nyilatkozta Sebestyén Balázs a Blikknek.

Balázs az elmúlt 12 év alatt összesen közel 12,5 millió forintos büntetést hozott össze korábbi munkahelyén, a Class FM-nél, valamint a mostani munkáltatójánál, a Rádió 1-nél. A Rádió 1-et legutóbb tavasszal bírságolta meg 2 millió forinttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Balázsékban elhangzott szexualitással kapcsolatos téma, valamint rossz korhatár-besorolás miatt.