Billie Eilish Sziget 2023

Ütött Billie Eilish koncertje a Szigeten

Party Zone

Utolsó napjához érkezett a Sziget, Billie Eilish zárta a 2023-as fesztivált. A rendezvényt első alkalommal harminc évvel ezelőtt szervezték meg: 1993. augusztus 19-én lépett be az első Sziget-látogató az akkor még Diáksziget néven indult rendezvényre, amelyre akkor 43 ezren voltak kíváncsiak. Azóta eltelt harminc év, a Szigetre ma már a világ több mint száz országából érkeznek évente Budapestre.

Eszméletlen hangulat jellemezte az idei Sziget fesztivált. A több napos party-sorozat során számos különleges előadó koncertjén vehettek részt a fesztiválozók. A kezdőnapon Florence and the Machine terápiával felérő koncerttel kápráztatta el a közönséget. A pénteki napon eszméletlen energiával Youngbud tépte szét a nagyszínpadot, majd láthattuk az Imagine Dragons énekesének eszméletlenül kidolgozott kockáit. A harmadik napon egyként ugrálhatott a közönség David Guetta beatjeire.

Viszont eljött a záró nap a 2023-as szezonban, amelyet még utoljára megtolnak a fesztiválozók, hogy még egy utolsó életre szóló élménnyel gazdagodjanak.

Yung Lean a svéd rapper énekes és szövegíró Stockholmból érkezett volna, viszont nem meghatározott okokból lemondta esti Sziget-koncertjét. A rapper nem először hozza kellemetlen helyzetbe a Sziget szervezőit, egy évvel ezelőtt szintén az utolsó pillanatban mondta le a koncertjét. Aki régóta hallgat rapet, az biztosan ismeri a nevét, olyan rapperek inspirálódnak tőle, mint Travis Scott vagy Kanye West. Hihetetlen atmoszférája van a zenéjének, amit átadott koncertje során.

Az utolsó pillanatos változtatásokkal pedig így nézett ki az esti program:

17:30 – 18:30 – Dzsúdló
18:30 – 18:45 – Love Revolution Special Event
19:30 – 20:30 – girl in red
21:15 – 22:45 – Billie Eilish

Az idei fesztivál folyamán három magyar előadó is a nagyszínpad line-up-ját erősíthette, akik különleges műsorral készültek, de számos hazai művész lépett fel a hat nap folyamán.

Összesen egyébként több száz magyar fellépő van itt a Szigeten

nyilatkozta Kádár Tamás, a Sziget Zrt. cégvezetője.

A nagyszínpadon kedden Dzsúdó indította a koncerteket, aki a mai nap szárfellépőjéhez hasonlóan először lépett a Sziget színpadára. Ma a magyar mezőnyt erősítette Krúbi is, aki a Campus Fesztivál eddigi legmerészebb performanszát adta elő.

A Campus után a Szigeten is zúgott a “Mocskos Fidesz!”

A programváltozás miatt Dzsúdó 18:30-tól lépett a színpadra, ekkor már kezdett megtelni a színpad előtti tér.

Billie Eilish előtt lépett fel Marie Ulven Ringheim. A norvég énekes-dalszerző és lemezproducer, főleg a Girl in Red nevű indie pop projektéről ismert. Háromszor nyerte el vele a norvég Grammy-díjként emlegetett Spellemannprisen díjat. Zenéi a mentális egészséget és a romantikus kapcsolatokat dolgozták fel.

A Sziget legnagyobb húzóneve Billie Eilish először lépett magyar közönség elé. Az Oscar-díjas, hétszeres Grammy-díjas, Golden Globe-díjas amerikai énekesnő és dalszerző nagyon várta, hogy hazánkba látogasson. Videóüzenetben köszöntötte a rajongókat:

„Sziasztok, srácok! Itt Billie és csak azt akarom mondani, hogy már alig várom, hogy lássalak titeket a Sziget Fesztiválon, Budapesten, augusztusban. Ott találkozunk!”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sziget Festival (@szigetofficial) által megosztott bejegyzés

Billie Eilish különösen a fiatalok körében nagy kedvenc, de a felnőttek körében sem kell sokáig keresgélni a rajongókat. Az énekesnő még csak 21 éves, már akkora sikert tudhat maga mögött, mint néhány nála kétszer idősebb előadó.

A koncert tökéletes profizmussal volt felépítve, folyamatosan fenntartott a közönség figyelmét. A legnagyobb sztárt hagyta a végére a Sziget, aki megkoronázta az idei fesztivált.