Talált tárcából készpénzt sajátított el, de elfogták a rendőrök

Rendőrség

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai három napon belül elfogták azt a férfit, aki egy talált tárcából készpénzt sajátított el- írta meg a police.hu

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy putnoki férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint a fiatalember 2020. május 13-án 1 óra előtt az egyik kazincbarcikai üzemanyagtöltő állomás melletti utcában egy pénztárcát talált. A tárcát a férfi leadta a benzinkúton, de ezt megelőzően több mint százezer forint készpénzt tulajdonított el belőle.

A nyomozók adatgyűjtésük során az elkövetőt beazonosították, akit még aznap Kazincbarcikán a járőrök igazoltattak, és elő is állítottak a rendőrkapitányságra. A férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, aki beismerő vallomást tett. A rendőrök azt is megállapították, hogy a fiatalember a bűncselekmény elkövetésekor járványügyi intézkedés hatálya alatt állt, így ő nem hagyhatta volna el az otthonát, ezért ellene szabálysértési eljárást is kezdeményezett a hatóság.

Mivel a Miskolci Törvényszék a férfit korábban fogházbüntetés letöltésére ítélte, és elrendelte az elővezetését, ezért kihallgatását követően egy büntetés-végrehajtási intézménybe kísérték át büntetésének megkezdése céljából.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.