Bankkártya visszaélés

Bankkártya és PIN-kód együtt, egymillió forintot vettek le a kazincbarcikai nő számlájáról

Rendőrség

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy nő és két férfi ellen elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt. Az elkövetők a nő barátnőjének a bankkártyáját rövidítették meg.

A vádirat szerint a vádlottak közül a nő egy – gyermekkora óta ismert – barátnője által Kazincbarcikán üzemeltetett gazdasági társaság irodaépületébe 2020. június hónap elején napközben bement, és az egyik polcról elvette a sértett bankkártyáját és a mellette tárolt PIN-kódot tartalmazó cetlit. Ezután felhívta az egyik vádlottat, hogy autóval vigye el őt Miskolcra, itt találkoztak a harmadik társukkal, akit rábeszéltek arra, hogy a bankkártyával bankautomatákból pénzt vegyen fel.

A férfi ebbe beleegyezett, két napon keresztül a város területén más-más bank által üzemeltetett automatákból a sértett bankszámlájáról alkalmanként 100.000 forinttól 200.000 forintig terjedő összegekben, összesen 1.000.000 forint készpénzt vett fel.

Ezt úgy osztották el egymás között, hogy a pénzfelvevő vádlott 40.000 forintot kapott, míg társai fejenként közel 500.000 forinthoz jutott hozzá.

Az ügyészség tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben – a vádlottak közül a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben közérdekű munka büntetést, míg a büntetett előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.