Bíróság, kalapács

Reggel a nyílt utcán rabolt a miskolci nő

Rendőrség

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 31 éves nő ellen rablás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt, aki Miskolc belvárosában, a reggeli órákban egy gyalogosan közlekedő nőt hátulról hátizsákjánál fogva lerántott. A földre esett sértettől dulakodás után hátizsákját elvette az abban lévő több mint 150 000 forint készpénzzel és személyes okmányokkal együtt.

A vádirat szerint a vádlott 2022. november hónap első napján a reggeli órákban, Miskolc belvárosában követni kezdett egy gyalogosan közlekedő nőt. Amikor utolérte, azzal a szándékkal, hogy tőle értékeket szerezzen meg, hátulról hátizsákjánál fogva megrántotta.

A nő a földre esett, de sikerült felállnia és nem engedte el a táskát, amit a vádlott tovább rángatott addig, amíg elszakadt a pántja. A vádlotthoz került táskát a dulakodás során a sértettnek sikerült kikapni a kezéből. Ekkor az elkövető arra szólította fel, hogy adjon neki 10 000 forintot ételre, majd a segítségért kiabáló nőt a vádlott a mellkasánál fogva a falhoz lökte. A táskát így újra megszerezve a vádlott a helyszínről elszaladt.

A hátizsákban volt a sértett több személyes okmánya, egy pénztárcában 12 000 forint, valamint a táskában még elrejtve további 140 000 forint készpénz.

Az elkövető a cselekmény helyszínétől távolabb a táska tartalmát átnézte, a számára értéktelen dolgokat eldobálta. A nyomozás során tőle lefoglalásra került közel 120 000 forint készpénz, melyet a sértett részére visszaadtak.

A sértett a cselekmény következtében 8 napon belül gyógyuló horzsolt sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.