Börtönbüntetésre ítéltek egy mentősökre támadó férfit Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében

Rendőrség

Nem jogerősen három és fél év szabadságvesztésre ítéltek egy mentősökre támadó férfit Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében – közölte a Miskolci Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Homa-Hajdu Eszter elmondta: 2023 májusában mentősök érkeztek az erősen ittas férfihoz, aki magatehetetlenül feküdt Miskolc egyik forgalmas közterületén.

Az elkövető, ellátása és kórházba szállítása közben, szidalmazta őket, majd megpróbált elmenni a kórházból. Amikor megállították, rátámadt a mentősökre és az intézmény sürgősségi osztályán szolgálatot teljesítő mentőtisztre, nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket okozva nekik – közölte.

A Miskolci Járásbíróság a tettét beismerő és megbánást tanúsító, ugyanakkor az eset idején felfüggesztett szabadságvesztését töltő férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt 3 év 6 hónap börtönre ítélte – mondta a szóvivő.

A döntés nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be, míg az ügyész három munkanap gondolkodási időt kért – tette hozzá Homa-Hajdu Eszter.