Bíróság, kalapács

Tízéves gyermeket küldött rabolni egy nő Ózdon

Rendőrség

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen közvetett tettesként elkövetett rablás bűntette miatt, aki csokoládét, pénzt ígérve egy gyermekkorú fiút rávett arra, hogy a nyílt utcán kiraboljon egy nőt.

A vádirat szerint a férfi 2023. októberében, délután, Ózdon, az utcán sétált a tíz éves fiúval, amikor meglátott egy gyalogosan közlekedő nőt, és elhatározta, hogy megszerzi a mobiltelefonját. A férfi a fiúnak csokoládét, pénzt ígért, így rávette, hogy lökje el a nőt, vegye el tőle a mobiltelefont és azt adja át neki. A férfi a fiút azzal bátorította, hogy ezt nem fogja elmondani senkinek, ebből nem lesz semmi baj.

A csokoládé és a pénz reményében – a gyermekkor miatt nem büntethető –  fiú a sértett után ment, vállánál meglökte, arcát megütötte,  földre vitte, majd a kabátzsebéből kivette a mobiltelefont, és átadta a férfinak. A férfi a telefont hazavitte, és otthonában egy hűtőszekrény alá rejtette el.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést, közügyek gyakorlásától eltiltást , valamint a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetése végrehajtását indítványozta.