Bocskai emlékverseny 2023

Jövőre egyenlő lesz a férfi és női ökölvívók jutalmazása a világbajnokságon

Sport

Umar Kremljov, az amatőr ökölvívók nemzetközi szövetségének (IBA) orosz elnöke     pénteken bejelentette, hogy jövőre egyenlő pénzjutalomban részesülnek a női és férfi bokszolók.

Az insidethegames.biz beszámolója szerint az IBA konferenciáján – amelyet a jelenleg is zajló női vb alatt tartottak Új-Delhiben – az elnök megerősítette, hogy a következő két évben megduplázza, azaz 200 ezer dollárra (72,5 millió forintra) emeli mind a 12 súlycsoport győztesének premizálását.

Kremljov ezzel hangsúlyozni akarja, hogy a sportágban mindkét nem képviselői egyenlők. Továbbá a negyedik és ötödik helyezetteket is szeretné majd pénzdíjjal jutalmazni.

A hölgyeknél az idei vb bronzérmesei 25 ezer dollárt, ezüstérmesei 50 ezret, győztesei pedig 100 ezret kapnak kézhez, és az újdonsült világbajnokok összecsaphatnak majd a meghívásos Diamond Belt Series győzteseivel a decemberre tervezett pénzdíjas gálán.

Kezdőkép: Lakotár Hanna (kékben) és az ausztrál Tiana Echegaray a 67. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny női 54 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban 2023. február 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt