Mezőkövesd-DVSC 0-1 Dreskovic

Mezőkövesd-DVSC 0-1. Újra dobogón a Loki!

Sport

Meldin Dreskovic góljával 1-0 arányban verte idegenben a DVSC a Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában. Ezzel – ha ideiglenesen is – újra a harmadik helyen tanyázik a debreceni csapat.

A Loki sikerét még inkább fényessé teszi, hogy a csapat az utolsó fél órában emberhátrányban játszott.

Mezőkövesd-DVSC 0-1 (0-0).

Mezőkövesd, 2126 néző. Vezette: Andó-Szabó S.

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Lukic, Beriashvili, Filip – Cseri (Prudnikov, 59.), Karnyicki, David Babunski (Vajda, 79.) – Molnár G (Ephestion, 79.)., Bobál G. (Nagy D., 73.), Besirovic. Vezetőedző: Kuttor Attila.

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Romachuk, Dreskovic, Ferenczi – Lagator, Loncar – Szécsi (Bévárdi, 91.), Dzsudzsák (Ojediran, 66.), Varga K. (Sós, 78.) – Mance (Dorian Babunski, 78.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Dreskovic (54.).

Sárga lap: Prudnokiv (70.), illetve Lagator (37., 62.).

Kiállítva: Lagator (62.).

Óvatos kezdés után a vendégcsapat került mezőnyfölénybe, de a hazaiak védelme fegyelmezetten zárt, így hiábavalónak bizonyult, hogy a Debrecen a labdabirtoklás és a kapura lövések szempontjából is jobb volt a riválisnál.

Fordulás után ugyan a Mezőkövesdé volt az első helyzet, rövidesen mégis a DVSC szerzett vezetést egy szöglet után. Néhány perccel később emberhátrányba került a hajdúsági együttes, amelynek innentől kezdve az volt a legfőbb célja, hogy megőrizze minimális előnyét. A lelkesen védekező vendégek végül sikerrel jártak, így elvittek három pontot Mezőkövesdről.

A Loki szűk egy napig biztosan a tabella harmadik helyén tanyázik majd. A közvetlen riválisok közül a Puskás Akadémia otthon játszik a Kecskemét ellen szombaton, a Paks pedig a Ferencvárost fogadja.

Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 0-1
szombat:
Puskás Akadémia FC-Kecskeméti TE 14.30
MOL Fehérvár FC-Újpest FC 17.00
Paksi FC-Ferencvárosi TC 19.30
vasárnap:
Vasas FC-Budapest Honvéd 14.15
ZTE FC-Kisvárda Master Good 16.30