FTC-Klaksvik

FTC-Klaksvík: a félidőben 0-3

Sport

A félidőben (az idegenbeli 0-0 után) 3-0-ra vezet a feröeri a KÍ Klaksvík a magyar bajnok Ferencváros ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában.

Bár a Fradinál pattog (inkább dadog) többet a labda, a feröreiek játszanak veszélyesebben, az eredmény pedig önmagáért beszél.

A félidő végén óriási fújolás közepette vonultak a csapatok az öltözőbe.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
FERENCVÁROS–
KÍ (feröeri) 0–3 (0–3)
Budapest, 
Groupama Aréna, 18 187 néző. V: Smajc (szlovén)
FTC: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Baráth, Gojak – Abu Fani, Zachariassen, A. Traoré – Varga B. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
KÍ: J. Johansson – B. Petersen, Faerö, Forren – R. Joensen, Andreasen, D. Pavlovics, Danielsen –  Frederiksberg, Kassi, Kronberg. Vezetőedző: Magne Hoseth
Gólszerző: Frederiksberg (8. –11-esből, 32.), Kassi (45+3.)

A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

Kiesés esetén ír rivális vár a Ferencvárosra

Az izlandi Breidablik kettős győzelemmel búcsúztatta az ír Shamrock Rovers együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, így ha a Ferencváros szerdán kiesik, a Konferencia-liga kvalifikációjában utóbbival találkozik.

A sorozat honlapja szerint a Breidablik – amely a múlt héten, idegenben 1-0-ra nyert – a keddi, számára hazai visszavágón 2-1-re győzött, így továbbjutott, és a BL-ben a dán FC Köbenhavn ellen folytatja.

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Breidablik (izlandi)-Shamrock Rovers (ír) 2-1 (1-0)
Továbbjutott: a Breidablik, kettős győzelemmel.

korábban:
The New Saints (walesi)-BK Häcken (svéd) 0-2 (0-1)
Továbbjutott: a Häcken, kettős győzelemmel.