DSI RG

Kiemelkedően teljesítettek a debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola diákjai ritmikus gimnasztikában

Sport

A DSI RG tavaszi házibajnoksága izgalmas pillanatokat hozott mind a versenyzők, mind a közönség számára.

A tavalyi évben civil kezdeményezésre a magyar válogatott szakemberei újra indították Debrecen egykori sikersportágát, a ritmikus gimnasztikát. A Debreceni Sportiskola RG szakosztályát Gyulai Éva, nemzetközi RG pontozóbíró, egykori Európai-bajnoki bronzérmes RG-tornász szakmai vezetése és Dr. Papp-Lada Beáta egykori első osztályú, minősített debreceni RG-tornász szakosztályvezető szervezése mellett működik.

A márciusban megalakult új ritmikus gimnasztika szakosztály kis tanítványai most először mértek össze rangos versenyen a tudásukat. A 24 versenyző többsége kisTK-s tanuló, de utánpótlás mini kategóriában már Thaly úti Óvoda legjobbjai is indultak. Versenyen kívül a közönségnek a pedig a Szabadság telepi Óvoda RG elkészítő csoportja mutatkozott be.

A gyermek korosztályban Papp Petra, míg a mini korcsoportban Papp Liliána, kis TK-s diákok emelkedtek ki, és hódították el a bajnoki címet. A két remek teljesítménynek köszönhetően mindketten biztosan kvalifikálták magukat a júniusi országos bajnokságra, mint a DSI leigazolt versenyzői.

Nem csupán a bajnokok ragyogtak ki a mezőnyből, a többi DSI RG-s versenyző, mint például gyermek kategóriában Németh Szofi Elza (2. helyezett), Szilágyi Julianna (3. helyezett) vagy a mini korcsoportban Bakonszegi Anna (II. helyezett) és az ovisok közül Főző Vivien, Boruzs Anna Sára, Gresku Zsófia és Radócz Panna szintén lenyűgöző szabad gyakorlattal álltak elő.

Az országos bajnokságra a felkészülés a május 11-én a DSI által megrendezésre kerülő „Veled Kerek a Világ” sportnappal zárul, melyet követően további versenyzőket választanak majd ki, így a remek teljesítményű fiatalok még több lehetőséget kaphatnak a szárnypróbálgatásra és a fejlődésre.