A Hell Energy mesterséges intelligencia fejlesztette energiatal gyártásába kezdett Szikszón

Gasztro

A  Hell Energy megkezdte egy új receptúrájú energiaital gyártását hétfőn Szikszón, a mesterséges intelligencia (MI) által kifejlesztett terméket  a hazai boltok mellett több mint hatvan országba fogják exportálni – tájékoztatta a társaság közleményben az MTI-t.

A tájékoztatás szerint az új íz összetevői, dizájnja, marketingje és gyártása teljes, komplex folymatatát a mesterséges intelligenciára alapozták.

Az MI a világhálón fellelhető nagy mennyiségű információt feldolgozva alkotta meg az általa legjobbnak tartott receptet. Az MI által összeállított recept a valódi koffein és az optimalizált cukormennyiség mellett vitaminokat és aminosavakat is tartalmaz, és természetesen megfelel minden élelmiszeripari előírásnak – ismertették a közleményben.

A receptúra titkos, magas szintű biztonsági elemekkel ellátott számítógépen tárolják, biztonsági másolatát egy svájci trezorban őrzik – fűzték hozzá.

Az új termék iránt már most nagy érdeklődés mutatkozik a piacon, és pozitív a fogyasztók visszajelzése is – közölte Szondy Réka, a cég kommunikációs tanácsadója.

Jelezte: a Hell Energy termékeinek 58,77 százalékát exportra értékesítették a tavaly.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett konszolidált eredménykimutatás szerint a Hell Energy Magyarország Kft. nettó árbevétele a 2022-ben csaknem 150 milliárd forint volt, amelyből a belföldi értékesítés 61,8 milliárd forintot, az exportértékesítés 88 milliárd forintot tett ki.

Szondy Réka az MTI-vel közölte, az exportértékesítésből  68,194 milliárd forint az Európai Unión (EU) belülről, 19,947 milliárd forint EU-n kívülről származott 2022-ben.

A 2021-es évben a vállalat nettó árbevétele 100,496 milliárd forint volt, ebből a belföldi értékesítés 44,322 milliárd forintot, míg az exportértékesítés 56,174 milliárd forintot tett ki.

A cég adózott eredménye 2022-ben 13 milliárd forint, míg egy évvel korábban 15,5 milliárd forint volt.

A társaság részvényeivel a BÉT Xbond piacán kereskednek.

A nyilvános cégadatok szerint a Hell Energy Magyarország Kft. a tavalyi üzleti évben átlagosan 1062, egy évvel korábban pedig 867 munkavállalót foglalkoztatott.

(MTI)

Kezdőkép:  Az A.I. (artificial intelligence, azaz mesterséges intelligencia) fejlesztette energiaital a Hell Energy szikszói üzemének gyártósorán a gyártás megkezdésének napján, 2023. július 17-én. Az új íz minden elemét, szigorúan megválogatott összetevőit, dizájnját és marketingeszközeit a világon elsőként az A.I. tervezte. MTI/Vajda János