Közösen adnak elő karácsonyi éneket a miskolci egyházi középiskolák diákjai

Helyi hírek

Csaknem 100 diák énekel egyszerre abban a klipben, amelyet a miskolci egyházi fenntartású középiskolák közös meglepetésként szántak karácsonyra – tájékoztatta az MTI-t Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő pénteken.

Az iskolák kórusai saját felekezeti templomukban adták elő Leonard Cohen Hallelujah című dalának magyar feldolgozását. Az országgyűlési képviselő közösségi oldalán megnézhető karácsonyi videóban református, görög és római katolikus, jezsuita és evangélikus miskolci templomok is megjelennek.

Csöbör Katalin, az előadás ötletgazdája elmondta, a zenés meglepetéssel az volt a céljuk, hogy megmutassák Miskolc keresztény arcát, a város templomait és teret adhassanak a keresztény fiatalságnak. Kiemelte, hogy a Miskolcon és környékén élőknek fontos a nemzeti identitásuk, hitük és a keresztény Magyarország fenntartása.

Az ötletet mind az egyházi vezetők, mind az egyházi fenntartású középiskolák vezetői támogatták. Az előadásra egy hónapig készültek külön-külön az iskolai kórusok.