Gombos Edina

Gombos Edina szerint van, aki az éhenhalástól fél az Egyesült Államokban

Bulvár

Elszálltak az árak az Egyesült Államokban, az ott élő Gombos Edina szerint olyan is akad, aki attól tart, éhen fog halni.

Magyarországon is sokan panaszkodnak arra, hogy az árak az egekben vannak, de Gombos Edina szerint ez az Egyesült Államokban sincs másképp a háború, koronavírus és infláció miatt – írja a Blikk.

Ott is teljesen elszálltak az üzemanyagárak, ami persze még mindig olcsóbb, mint Európában, viszont az amerikaiak olcsóbb benzinhez vannak szokva, és nem tudják megemészteni az emelkedést.

Tavaly 240 Ft liter volt, most pedig 383 a benzin ára. Van, aki az éhenhalástól fél, más pedig attól, hogy le kell adni a megszokott életszínvonalából. Sok itt élő amerikai az elnököt hibáztatja a drágulásért. Itt nem lehet létezni autó nélkül, így teljesen érhető, hogy mindenki kocsival akar eljutni A pontból B pontba

– mesélte a volt műsorvezető YouTube csatornájánot. Gombos Edina azt látja, a ’80-as évek óta nem tapasztalt infláció van az Egyesült Államokban, az élelmiszerek ára átlagosan 6-8 százalékkal nőtt tavalyhoz képest, a legjobban a hústermékek ára emelkedett, a sertés 14 százalékkal, a marha 20 százalékkal.